2013.08.04.
21:28

Írta: techfan

Készül a legújabb Rockchip lapkakészlet

Az utóbbi időben sokat léptek előre a Rockchip típusú lapkakészletek. Az első igazán sikeres fejlesztés az RK3066-os SoC volt, ami kétmagos processzorával és erős Mali-400MP4-es GPU-jával nagyon sok táblagépet és más készüléket hajtott, és még ma is nagyon jól megállja a helyét az olcsóbb tabletek körében. Ezután jelent meg a négymagos RK3188, ami szintén nagyon jól sikerült. Jelenleg pedig arról szólnak a hírek, hogy már készül a legújabb chipset a Rockchip műhelyében, mégpedig RK32XX kódnévvel.

uj rockchip rk32xx.jpg

Olvass tovább a részletekért!

Az RK32xx már egy teljesen új ARM magot alkalmaz, tehát végre újabbra cserélik a már nem túl hatékonynak számító Cortex-A9-et, és a helyébe a Cortex-A12 lép. Ez jóval erősebb, miközben nem fogyaszt többet, mint a mostani RK3188. A processzormagok órajele 1,8 GHz, a gyártástechnológia pedig továbbra is 28nm-es lesz.

A Rockchip szokásához híven, ezúttal is az ARM GPU-i mellett tette le a voksát, ám felhagynak a Mali-400-al és a Mali-T624 kerül majd bevetésre, amely minden fontosabb API-t támogat már, amire a közeljövőben szükség lehet. A memóriák között nem válogat, az LPDDR2-t, a DDR3-at, a DDR3L-t és az LPDDR3-at is egyformán támogat a kétcsatornás vezérlő. Ez a megoldás már akár 4K anyagok lejátszását is lehetővé teszi, és ennek megfelelően támogatja a 3840 x 2160-as felbontást is. Videó felvételnél továbbra is maximum az 1080p marad.

A Rockchip RK32xx jelen állás szerint 2014 második negyedévében jelenhet meg, tehát már kevesebb mint egy év van hátra ha minden jól megy, persze azért nem szokatlan a csúszás sem. 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek Rockchip

A bejegyzés trackback címe:

https://tablethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr955445223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása