2013.11.28.
17:38

Írta: techfan

A PC ipar felét a tabletek fogják uralni jövőre

A PC ipar fordulópontja 2014-ben lehet, ugyanis egy felmérés szerint az asztali számítógépek és laptopok gyártása összesen fog annyit kitenni, mint a táblagépeké. Ez azt jelentheti, hogy a tabletek válnak a legmeghatározóbb részévé a számítógép iparnak. Az előrejelzések szerint jövőre nagyjából 98 millió asztali PC és 192 millió laptop kerülhet legyártásra, míg a tableteknél ez a szám 285 millió . Ha az operációs rendszer szerinti megoszlást nézzük, akkor a táblagépek kb. 65%-a lesz androidos, 30%-a Apple gyártmány, a maradék pedig Windows.

tabletek2014.jpg

A tabletek növekedése egyértelműen látszik, ugyanis 2013 harmadik negyedévében még csak 40% volt a tabletek aránya az asztali gépekhez és a laptopokhoz képest. A kutatás azt is megbecsülte, hogy 2017-ben már majdnem 400 millió táblagépet fognak legyártani.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek Apple Android tabletpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://tablethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr435665954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása