2014.02.21.
00:03

Írta: techfan

Legjobb olcsó tabletek jelenleg

Sokan terveznek mostanában tablet vásárlást, és a legtöbbeknek meglehetősen nehéz kiválasztani a nekik tetsző típust. Persze a legnagyobb gondban azok vannak, akik kevés pénzből szeretnék ezt megoldani.

sony-tablet.jpg

Az olcsó tabletek között sajnos rengeteg a selejt, illetve a használhatatlan darab. Ezek legtöbbször csak bosszúságot okoznak, és a vásárlók hamar megbánják a döntésüket. Vannak persze olyan táblagépek is, amik olcsó áruk ellenére jól teljesítenek. Persze ezeknél is kell kompromisszumokat kötni, de azért ki lehet fogni jó darabokat.

Olvasd tovább a cikket!

Az első, és legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, hogy ne hamarkodjuk el a döntést. Sokan vásárolnak hirtelen felindulásból, de semmiképpen se dőljünk be a pillanatnyilag jónak tűnő ajánlatoknak. Alaposan körbe kell járni először a témát, például úgy, hogy elolvassuk az ide kapcsolódó fórumokat, illetve készülék teszteket.

Fontos azt is megemlíteni, hogy a 10-20 ezer Ft-os ársávban nem érdemes még nézelődni, mivel ennyiért biztos, hogy nem találunk normális tabletet. Hiába hangzik szépen a leírás vagy a marketing szöveg, felejtsük el ezeket a táblagépeket, mivel szinte biztos, hogy nem fogjuk sok hasznukat venni.

20-30 ezer Ft között már találni egész elfogadható darabokat. Ilyen például az Alcor olcsó tablete, a Zest D714i, ami egyébként az egyik legolcsóbb IPS kijelzős tablet. Emellet még teljesen fém házat is kapott, és agy elég minőséginek mondható a kivitele. A hardvere nem a legizmosabb, mivel sajnos csak egy gyenge kétmagos processzort kapott, de azért nem túlságosan lassú a mindennapi használat során. Filmezésre, böngészésre, vagy egy kis játékra alkalmas lehet.

Hasonló árban kapható a WayeQ készüléke is, az xTAB s7, ami ugyan nem IPS kijelzős, de már egy négymagos processzor hajtja. A tablet viszonylag gyors, nem akadoznak az alkalmazások, vagy a böngészés. Játékoknál vegyes a kép, van sok amit nem támogat, de azért van néhány komolyabb 3D-s játék is, amivel még megbirkózik.

Ha kicsit többet szánunk a vásárlásra, akkor már érdemes megnézni a 45 ezer Ft környékén kapható Asus Memo Pad HD 7-et. Ez a tablet már szinte kompromisszumok nélkül használható, és az legjobb az árkategóriájában. Nagyon szép 7 colos IPS kijelzővel rendelkezik, aminek a felbontása is elég jó. Hardverileg sincs vele probléma, mivel egy közepes teljesítményű négymagos processzor hajtja. És a legjobb az egészben, hogy ez a tablet akár 10 óra folyamatos használatot is biztosít egyetlen feltöltéssel, ellentétben az előzőekkel, amik 3-5 óra után lemerülnek.

A lényeg tehát, hogy mindenképpen tájékozódjunk vásárlás előtt, és olyan tabletet válasszunk, amiről pozitív véleményeket olvasunk. Oldalunkon is találtok még olcsó tabletekről cikkeket, ezeket is érdemes megnézni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: táblagép WayteQ olcsó tablet Alcor tablet vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://tablethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr555824946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása