2013.10.23.
13:57

Írta: techfan

Retinás iPad mini, és új iPad Air

Tegnap bemutatta az Apple az iPad-ek új generációját, amiből a kisebb egy új iPad mini retina kijelzővel, a nagyobb pedig az új iPad Air, aminek legfőbb újítása, hogy minden eddiginél könnyebb és vékonyabb. Természetesen ezek mellett új hardvert is kapott mindkét táblagép.

retinas_iPad_mini.jpg

Bővebben a tovább után!

 

Retinás iPad mini

A második generációs iPad mini legfőbb újítása a nagyobb felbontású kijelző. A változatlan 7.9 colos megjelenítő retina felbontást kapott, azaz 2048×1536 pixellel rendelkezik. Ez 326 PPI pixelsűrűséget jelent, ami még az új iPad Air 264 PPI-s kijelzőjénél is élesebb. Hardver terén is van bőven újítás, mivel az új iPad mini megkapta az új 64 bites Apple A7 processzort, ami mellé egy M7-es segédprocesszor is társul.

retina_ipad_mini_tablet.jpg

Az új táblagép minimálisan vastagabb és nehezebb is elődjénél. A vastagság 7.2 mm-ről 7.5-re nőtt, a tömeg pedig nagyjából 300g-ról 330-ra. A legkisebb tárhellyel rendelkező 16GB-os wifis verzió 119.000 Ft-ról fog indulni, és már november elejétől kapható lesz Magyarországon is.

 

iPad Air

A tegnapi nap folyamán bemutatták a legújabb iPad-et, ami új külsőt is kapott, és valószínűleg ezért a névváltás is. Az új iPad Air egyébként az iPad mini-tő örökölte a formavilágát. Könnyebb és vékonyabb is lett a megújult tablet elődjeitől. Az iPad Air mindössze 7.5 mm vastag és 470 gramm-ot nyom. Ez a táblagép is megkapta az iPhone 5S-ben debütált 64 bites Apple A7-es processzort az M7-es segédprocesszorral, aminek a legfőbb funkciója az energiatakarékosság. A kijelző mérete és felbontása itt nem változott, maradt a 9.7 colos, 2048×1536 felbontású retina kijelző.

apple_ipad_air_tablet.jpg

Az Apple iPad Air szintén november elején startol, és a legolcsóbb 16GB-os, wifi-s verzió indulóára 149.990 Ft lesz hazánkban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek Apple iPad iOS

A bejegyzés trackback címe:

https://tablethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr55595683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása