2014.10.04.
20:52

Írta: techfan

Ezek most a legmenőbb phabletek!

Eddig növekvő tendenciát mutattak a táblagép eladásuk, és tavaly például már több ilyen készülék fogyott, mint hagyományos asztali PC. Persze semmi sem tart örökké, és sokak szerint lassan leáldozik a tabletek sikere, ami annak köszönhető, hogy a mobilok egyre nagyobb méretet öltenek.

note-4-1.jpg

Ebben lehet is valami, hiszen manapság már nem ritkák a 6 col körüli telefonok, és ha egy ilyen készülékünk van, akkor ez teljesen fölöslegessé tesz mondjuk egy alig nagyobb, 7 colos táblagépet.

Persze a méretesebb, 9-10 colos modellek azért már más kategóriába tartoznak, de az kétségtelen, hogy a nagyméretű mobilok, vagy más néven phabletek valamilyen szinten kiszoríthatják a kisebb tableteket.

Tegyük fel, hogy az óriásmobilok mellett tesszük le a voksunkat! Ebben az esetben hatalmas kínlattal kell szembenéznünk, és így mindenképpen szűkítenünk kell a lehetőségeket. Az első tényező, amit el kell dönteni ilyenkor, az a vásárlásra szánt összeg. Vannak kifejezetten kedvező árú készülékek is, mint például a WayteQ 5.5 colos mobilja, de mivel ez a cikk a legmenőbb phabletekről szól, ezért nézzük inkább a csúcskategóriát.

note-4-3.jpg

Kezdjük is a lista tetején, ahol jelenleg egyértelműen a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy Note 4 áll. Ez a készülék még nem jelent meg hazánkban, de hamarosan kapható lesz (október 17-től), így mindenképpen érdemes számba venni. A Note 4 egy gyönyörű 5.7 colos Super AMOLED kijelzőt kapott, ami QHD-s (2560x1440 képpont) felbontásával jelenleg a legjobb a piacon. Ehhez egy kellően erős hardvert kapunk a négymagos Snapdragon 805 személyében, ráadásul a 3 GB RAM is elég komoly mennyiség. A készülék egyébként már fém kerettel jön, ami a Samsungnál korábban ismeretlen fogalom volt.

Persze a legnagyobb érv, ami a Note széria mellett szól, az a speciális érintőceruza, ami S Pen néven fut. A Samsung phabletjei ennek köszönhetően egy igazi munkaeszközzé válnak, és szinte nincs olyan dolog, amit ne tudnánk elvégezni rajtuk.

galaxy-note.jpg

Persze ha valaki nem akarja megvárni a Note 4-et, vagy nem kíván 240 ezer Ft-ot áldozni rá, akkor választhatja a tavalyi Note 3-at is, ami ennek már közel a feléért beszerezhető. Az előd személyében is egy valódi erőgépet kapunk, ami minden helyzetben megállja a helyét, és még az üzemideje is kiváló.

Persze nem csak a Samsung gyárt menő phableteket, hiszen a nyomában van az LG is, aki a G3-as csúcsmobiljával rendesen odatette magát. Egy 5.5 colos készülékről van szó, ami szintén megkapta a QHD felbontást, és a Snapdragon 801-es processzor is kifejezetten erős. A G3 kamerája kiemelkedően jó, hiszen akár kevés fényél is jó képeket készít, ráadásul a lézeres távolságmérőnek köszönhetően a másodperc törtrésze alatt képes fókuszálni, így rendkívül gyorsan lőhetjük el a fotókat.

LG-G3-front.jpg

A G3 egyébként egy igazi ár-érték bajnok, hiszen már 130 ezer Ft-ért is beszerezhető, és a tesztek tanulsága alapján simán megéri ezt az összeget.

Ha phabletekről van szó, érdemes még megemlíteni a teljes egészében fémházas HTC One Max-ot, az Oppo Find 7-et, vagy a kifejezetten kedvező árú, ám nehezen beszerezhető OnePlus One-t is. Persze sokáig lehetne még sorolni a hasonló mobilokat, hiszen szinte minden gyártó képviselteti magát egy, vagy akár több nagyméretű készülékkel, de a fentebb említett modelleket mindenképpen érdemes számításba venni, ha egy komoly phablet beszerzését tűztük ki célul.

Szólj hozzá!

Címkék: LG Android Samsung phablet LG G3 óriásmobil Samsung Galaxy Note 4

A bejegyzés trackback címe:

https://tablethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr836754505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása