2014.09.21.
21:20

Írta: techfan

Tablet helyett phablet is jó?

Ha valaki táblagép vásárlást tervezi, akkor általában konkrét célja van vele. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy mekkora méretű, milyen teljesítményű stb. készülékre van szükségünk. Persze némileg bonyolítja a helyzetet, hogy a mai okostelefonok közül a 6 col körüli méret sem ritka, és ezek a phabletnek nevezett kütyük sokszor egy táblagépet is kiválthatnak.

mediapad_vogue_in_use.jpg

Mikor maradjunk a tabletnél?

Ha egy nagyobb, 9-10 col körüli tabletet néztünk ki, akkor azt nem igazán helyettesíthető egy óriásmobillal. Ilyenkor azonban számolnunk kell azzal, hogy ez már nem fér el a zsebünkben, külön táska kell neki, ráadásul így két készüléket is magunkkal kell vinni, ha éppen útra kelnénk. Persze ha valaki csak otthonra vesz táblagépet, akkor nem jelent gondot a nagy méret, sőt...

Mikor lehet jó egy phablet?

Ha egy kisméretű, 7 colos táblagépet szeretnénk venni. akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy esetleg a jelenlegi mobilunkat nagyobbra cseréljük. Miért jó ez? Legfőképpen azért, mert így elég lesz egy készüléket magunkkal hordani, ami személyes asszisztensként, munkaeszközként és szórakoztató központként is szolgálhat.

A nagyméretű mobilok további előnye, hogy mindegyiken tudunk mobilnetet használni (3G vagy 4G), míg a táblagépek közül nem mindig van meg ez a lehetőség.

LG-G3-front.jpg

A méret kiválasztásánál figyelembe kell venni a kezünk nagyságát, valamint a kedvenc nadrágjaink zsebének a befogadóképességét is. Egy 5.5 colos mobil már nem számít nagynak manapság, főleg ha olyan vékony a kávája, mint például az LG G3-nak. Az átlag phabletek 5.7 és 6 col között mozognak, ezeknél azonban már komoly gondot jelenthet a méret, így mindenképp mérlegelni kell a választás előtt.

note-4-2.jpg

Az egyik legnépszerűbb phablet széria a Samsung nevéhez köthető. Ez természetesen a Galaxy Note sorozat, aminek nemrég mutatták be a legújabb tagját, a Note 4-et. Ez egy 5.7 colos kijelzővel rendelkező csúcsmobil, amit nagyjából minden extrával felszereltek, ami jelenleg létezik.

Iocean-X8-Elegant-design.png

Persze a Note 4 nem lesz olcsó, bőven 200 ezer Ft fölötti árat kérnek majd érte hazánkban (még nem jelent meg). Vannak azonban hasonló készülékek kedvezőbb áron is, jó példa erre a Kínából származó Iocean X8, ami szintén 5.7 colos. Ez nagyjából 100 ezer Ft-ba kerül hazánkban, és ezért a pénzért gyönyörű dizájnt kapunk (elöl-hátul karcálló üveglap, a keret pedig fém), ráadásul a 8 magos processzornak köszönhetően a teljesítménnyel sincs gond.

Végszó

Sok esetben előfordulhat tehát, hogy érdemes phabletet vennünk táblagép helyett. Persze a fülünkhöz téve azért még kicsit furcsának hatnak ezek az óriáskütyük, de egyre több embernél látni ilyent, és ez a tendencia csak erősödni fog.

Szólj hozzá!

Címkék: phablet

A bejegyzés trackback címe:

https://tablethirek.blog.hu/api/trackback/id/tr306717817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása